Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gebouwen in Rusland ontruimd na bommeldingen

Opnieuw tientallen gebouwen in Rusland ontruimd na bommeldingen

13/09/2017 20:04

Opnieuw tientallen gebouwen in Rusland ontruimd na bommeldingen

Foto: AFP  

CAIRO - De Russische autoriteiten hebben woensdag tientallen gebouwen in Moskou ontruimd na een reeks anonieme telefoontjes met bommeldingen. Het land wordt deze week overspoeld door een golf valse bommeldingen.

Persbureau RIA meldt dat winkelend publiek in Moskou woensdag in allerijl het beroemde warenhuis Goem bij het Rode Plein moest verlaten. Op de site van het bedrijf stond dat het ''om technische redenen'' tijdelijk was gesloten. 

Een cameraman van Reuters zei dat de politie met speurhonden naar binnen ging. Dat gebeurde ook in nog ruim twintig andere panden. Ook drie belangrijke stations in Moskou gingen woensdag dicht. 

Volgens RIA zijn de bommeldingen niet beperkt gebleven tot Moskou of Sint-Petersburg, maar hebben al meer dan twintig Russische steden er last van gehad, van Kaliningrad aan de Baltische Zee via Siberië tot in het verre oosten. Naar schatting zijn zo'n honderdduizend mensen geëvacueerd. ANP/NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina