Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Shata solidair met getroffen Caribisch gebied

Shata verklaart zich solidair met getroffen Caribisch gebied

14/09/2017 10:03 - Van onze redactie

Shata verklaart zich solidair met getroffen Caribisch gebied

 

PARAMARIBO - De Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata) verklaart zich solidair met de getroffen Caribische eilanden. “Wij van de Shata betreuren wat zich momenteel afspeelt in het Caribisch gebied door de verschillende orkanen. Vanuit hospitality oogpunt delen wij mee in het verdriet van de bewoners van de getroffen gebieden. Het was hartverscheurend te vernemen hoe de gebieden verwoest zijn.” Aldus een verklaring van Sinfra Zaandam, managing director van Shata.

"Naast dat deze catastrofe ons als nieuwe toeristische organisatie zo raakt, versterkt dit ons ook. Het Caribisch gebied is namelijk een goed voorbeeld voor Suriname hoe gedreven je moet zijn om je product op te bouwen. Hoe groot of klein de tegenslagen ook zijn, de getroffen eilanden geloven zodanig in hun product dat ze het met vertrouwen weer opbouwen. Ze vergeten daarbij hun hospitality niet. Dat is ook gebleken na bijvoorbeeld orkaan Luis in 1995." 

"Jaarlijks loopt het Caribisch gebied het risico dat zijn toerisme verwoest kan worden door deze natuurrampen, maar dit weerhoudt de bewoners niet om te blijven investeren in hun toerisme. Ze gaan gewoon door en blijven hun product vol vertrouwen ontwikkelen. En dit zouden wij als een groot voorbeeld en een push kunnen zien om ook zo door te zetten om ons product te blijven ontwikkelen, wat de tegenslagen ook zijn."

De Shata heeft afgelopen week nauw contact gehad met de Caribbean Hotel & Tourism Association (CHTA), waarvan zij sinds kort lid is. "Om onze attentie te tonen en om samen na te denken hoe de wederopbouw van de gebieden te kunnen ondersteunen. Namens de Shata wensen wij alle getroffen gebieden heel veel sterkte bij het wederopbouwen van hun toeristisch product."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina