Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik kon niet langer wachten op chartervlucht’

‘Ik kon niet langer wachten op chartervlucht’

15/09/2017 10:05 - Naomi Hoever

‘Ik kon niet langer wachten op chartervlucht’

 

PARAMARIBO - "Ik denk dat een ieder die een kans zou krijgen zo snel mogelijk weg wil van het eiland." Top-volleybalster Xaviera Willemsberg, die met vakantie op Sint Maarten was zegt dat zij niet twee dagen langer zou willen wachten op de vlucht van de overheid die vrijdag wordt uitgevoerd. Ze is woensdag met een zelfde betaalde ticket vanuit Curaçao naar Suriname gekomen. De dag ervoor was Willemsberg vanuit Sint Maarten gevlogen naar Curaçao na te hebben gesmeekt om een plek in een toestel.

Vanuit SLM-kringen verneemt de Ware Tijd dat de vlucht niet door haar wordt uitgevoerd, want op de vrijdag zijn alle toestellen bezet. Vrijdag zullen de gestrande Surinaamse passagiers op Sint Maarten met een chartervlucht vervoerd worden naar Suriname. Dit maakt het Nationaal Informatie Instituut bekend. Allereerst komen in aanmerking zieken, gewonden en personen met een beperking, vervolgens ouders met kinderen, zwangere vrouwen en seniorenburgers en als laatste de overige passagiers.

Willemsberg: "Vanaf zondag werd gezegd dat er gewerkt wordt aan een vlucht om ons op te halen. Ik heb drie dagen in de zon gestaan op de luchthaven om vervolgens te vernemen dat er geen toestemming  is om te landen." De volleybalster vertelt dat zij gefrustreerd raakte door de situatie. "Ik zou niet langer willen wachten. Ik heb heel ver moeten lopen om aan water te komen. Ik moest water zoeken om te baden en sjouwen vanaf een heuvel. Het was een ramp." 

Ze zegt dat de situatie op het eiland nadat de orkaan Irma op 6 september had huisgehouden, onveilig is. "Ze kwam op 1 september op het eiland aan. Hoewel zij had gehoord dat er een orkaan op komst was, had zij niet verwacht dat die Sint Maarten zou treffen. Het huis dat zij had gehuurd in het Franse deel van het eiland bleek onveilig toen de orkaan raasde. Door de regen ontstond er een behoorlijke druk in het huis, waardoor glazen deuren het begaven. Zij noemt de dagen na de orkaan catastrofaal en betreurt dat de overheid pas na een week in actie komt voor gestrande passagiers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina