Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe SOC-voorzitter: 'Sluit de gelederen'

Nieuwe SOC-voorzitter: 'Sluit de gelederen'

18/09/2017 23:34 - Terence Oosterwolde

Nieuwe SOC-voorzitter: 'Sluit de gelederen'

De nieuwe SOC-voorman Ramon Tjon A Fat (in felrood) roept op tot sluiting van de gelederen. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Hoewel hij maandagavond is gekozen als nieuwe voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) verkeerde Ramon Tjon-A-Fat niet in hoerastemming. "Ik voel me niet happy. Je zal me geen vreugdesprong zien maken", hield hij de Ware Tijd voor. "Het is gewoon een gevoel, het zijn de emoties die spelen."

Zijn belangrijkste oproep was glashelder: "Sluit de gelederen! Er is een strijd geweest, een winnaar en een verliezer, maar we moeten verder." Ook ex-voorzitter Guno van der Jagt en de verliezende kandidaat Oscar Brandon hamerden erop dat er geen enge persoonlijke belangen moeten prevaleren.

Voormalig top-taekwondoka Tjon-A-Fat heeft een taekwondoschool en is actief in de schietsport. Hij was al eerder lid van een SOC-bestuur. De nieuwe voorzitter geeft aan dat hij acht dagen geleden benaderd is en bevestigt dat hij in een rijdende trein stapt. Eind van de maand bijvoorbeeld moet er een delegatie worden afgevaardigd naar de Jeugd Zuid-Amerikaanse Spelen.

Behalve Tjon-A-Fat werden alle kandidaten op zijn lijst gekozen. Hij vormt het bestuur met Gordon Touw Ngie Tjouw (14 stemmen), Manodj Hindori (13), Carlos dos Ramos en Astra Singh (12), Waldo Gobardhan en Desiré Eendragt (11), Desiré Hooghart (10) en Antonius Stienstra (9). Singh, die afwezig was, zat in het oude bestuur en trad in augustus uit onvrede af als secretaris-generaal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina