Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mister Suriname 2017: Mark Tjon

Mark Tjon verovert Mr. Suriname-titel

25/09/2017 00:52 - Terence Oosterwolde

Mark Tjon werd zondagavond gekroond tot Mr. Suriname.

Mark Tjon werd zondagavond gekroond tot Mr. Suriname. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - "Mijn jaar kan niet meer stuk! Wat een onbeschrijfelijk gevoel", zegt Mark Tjon met een grijns van oor tot oor. Nog geen maand nadat hij als jurist afstudeerde aan de Anton de Kom Universiteit, is de bodybuilder zondagavond in de Anthony Nesty Sporthal gekroond tot Mr. Suriname.

Voor Tjon geldt de uitdrukking 'de aanhouder wint': eerder schoot hij steeds tekort, maar dit jaar was hij niet van plan zich te laten kleinkrijgen. "Ik was op revanche uit", geeft hij toe. Zelf Eddy Wilson, aan wie de avond was opgedragen, zag het. "Wat hij dit jaar heeft neergezet, echt respect", zegt Wilson, Surinames enige profbodybuilder.

Bij de vrouwen domineerde Stefani Tjon A San de Bikini Fitness-wedstrijd. Ze won zondagavond de nationale strijd voor het derde jaar op rij. "Het was een zware challenge, maar ik had het toch wel verwacht, want ik heb nog harder gewerkt dit jaar", zegt ze stralend.

Het werd haar avond, want later kwam de Surinaamse ook als winnares van de internationale klasse uit de bus. En met twee hoofdprijzen mag je best wel zondigen. "Vanavond ga ik een lekkere portie eten en dan morgen of overmorgen weer strak aanpakken."

In de C-klasse met acht deelnemers was Allard Held de beste. Diego Dhanradj won de B-klasse (drie deelnemers). Bij Men's Physique reeg Archie Orban de prijzen aaneen: hij werd winnaar van de klasse 1,78 meter en langer, pakte de overall-titel en was daarna ook de beste in de internationale klasse met onder anderen twee Guyanezen en één Barbadiaan.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen