Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Su Music Awards geadopteerd door ministerie van Onderwijs

Su Music Awards geadopteerd door ministerie van Onderwijs

01/10/2017 03:32 - Shanavon Arsomedjo

Nisha Madaran won de People's Choice Award en de prijzen voor Best collaboration, Best Female artist en Best Hindi artist.

Nisha Madaran won de People's Choice Award en de prijzen voor Best collaboration, Best Female artist en Best Hindi artist. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Su Music Awards zal vanaf de zesde editie in 2018 volledig worden geadopteerd door het ministerie van Onderwijs. Dit heeft minister Robert Peneux donderdagavond gezegd bij dit Surinaamse award-evenement in de Congreshal.

Su Awards-oprichter Roberto Banel is uitgeroepen tot voorzitter van de commissie voor de overgang van het evenement onder de paraplu van Onderwijs. Banel vecht er al een tijdje voor om de Su Awards tot iets nationaals te maken. Veel artiesten en fans kwamen donderdag naar de Congreshal. Voor en na de optredens gingen veel fans met hun idool op de foto.

Nisha Madaran bleek opnieuw de populairste artiest: ze won de People's Choice Award en de prijzen voor Best collaboration, Best Female artist en Best Hindi artist. Kater Karma ontving een award voor de best geschreven song en Best Male Artist. Cyriel Lamesie ging naar huis met de awards voor Bigipoku-artiest en beste kaseko-artist/-band, Otjeman met die voor beste hiphop-/rap-artiest en beste videoclip. De award voor Best Su Music song ging naar Poppes 'Mi Law'.

Ook inheemse artiesten kregen een blijk van waardering. Tot beste inheemse sensatie is uitgeroepen Esekematoko, terwijl Sister Lelle de award voor Beste inheemse zangeres in de wacht sleepte. Marcha Djoe ging naar huis met de award voor Beste marronzangeres en de beste marronartiest werd Young Boss, meer bekend als Bakaa Boy. New Style heeft het dit jaar eveneens goed gedaan. De band won de prijzen voor beste kawinaband en voor het best gearrangeerd lied.

Beste gospelartiest is Byciel Watsaam, terwijl Repsen T als beste nieuwkomer een award kreeg. De award voor Best pop jawa artiest/band ging naar Irama Smeltkroes. Jackson Blai viel twee maal in de prijzen: Best reggae/dancehall-artiest en Album of the year. Naomi Faerber werd uitgeroepen tot Best Urban artiest.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen