Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalsters verliezen ook tweede duel

Basketbalsters verliezen ook tweede duel

05/10/2017 18:05 - Van onze redactie

Basketbalsters verliezen ook tweede duel

 

PARAMARIBO - Suriname is zonder winst geëindigd in groep B op het onderdeel meisjesbasketbal tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Spelen in Chili. Donderdagmiddag leed het trio Cyarah Kensmil, Stephani Hubard en Jolaine Nijman een 8-17 nederlaag tegen gastland Chili. Hubard nam vijf punten voor haar rekening, Nijman twee en Kensmil één punt.

In de ochtendpartij had Suriname met 21-6 verloren van Argentinië, waarbij Kensmil vier punten maakte en Hubard en Nijman elk één punt. Coach Earl Sabajo maakte na dat duel duidelijk dat er gewoon een groot niveauberschil is. "Fysiek waren de Argentijnen veel sterker en in de aanval wisten ze precies wat ze moesten doen", zei hij.

Volgens de coach hadden zijn speelsters ook te lijden onder de temperatuur. "Het was echt heel koud daar." Daarnaast moesten ze naar zijn zeggen nog inkomen.

Ook op het onderdeel beachvolleybal zijn de kaarten geschud. Ketura Margaret en Christel Nalam kregen donderdagmiddag met 6-21, 7-21 klop van het Boliviaanse duo Nicole Cueto en Maria Ostojic. Suriname eindigde daardoor zonder punten in de groep, die werd gewonnen door Bolivia. Het tweede team van Chili eindigde als tweede.

Vrijdag wordt bij zowel de meisjes als jongens een aanvang gemaakt met de kwartfinales. Paraguay komt uit tegen Argentinië, Chili 1 tegen Venezuela, Bolivia tegen Ecuador en Chili 2 tegen Brazilië. Bij de jongens waar Suriname ook zonder winst bleef, zitten Argentinië, Venezuela (groep D), Brazilië en Chili 2 (groep C), Paraguay en Colombia (groep B) en Ecuador en Chili 1 (groep A) bij de laatste acht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina