Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalsters verliezen openingspartij

Basketbalsters verliezen openingspartij

05/10/2017 11:35 - Terence Oosterwolde

Basketbalsters verliezen openingspartij

Jolaine Nijman (l), Cyarah Kensmil (6) en Stephanie Hubard (9) verloren hun eerste partij. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Suriname heeft donderdagochtend zijn eerste partij verloren bij de start van het onderdeel 3x3 basketbal tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen in Chili. Het meisjestrio Cyarah Kensmil, Stephani Hubard en Jolaine Nijman ging met 6-21 ten onder tegen Argentinië.

Het drietal, dat wordt gecoacht door Earl Sabajo, begon sowieso in een nadelige positie. Immers, alle landen hebben vier spelers. Suriname reisde af met precies drie omdat naar verluidt Venicia Nirk en Chayenne Breinburg afhaakten. De volgende partij is donderdagmiddag tegen Chili.

Bij de jongens heeft Sabajo wel de beschikking over een volledige ploeg. In Chili zit hij met Chaïef Wielingen, Chevaro Kloppenburg, Serdinio Rozewijn en Vitone Sield. Hun tegenstanders in groep B zijn Chili (donderdag), Brazilië en Panama (vrijdag).

 

Zwemfinale

Yaël Touw Ngie Tjouw kwam donderdagochtend uit op de 50 meter vlinderslag. In de tweede heat werd hij derde in 26,53 seconden en ging als achtste over naar de finale, die om tien over half zeven 's avonds wordt afgewerkt. Yhonny Briceño van Venezuela (25,29) ging als snelste over naar de finale.

 

Badminton verliest

Op het onderdeel badminton verloor Suriname donderdag al zijn duels. In het meisjesdubbel gingen Imani Mangroe en Erisa Bleau met 0-2 (9-21, 8-21) ten onder tegen Fernanda Rivva en Micaela Vasquez van Peru, nadat ze woensdagavond met 0-2 (7-21, 8-21) hadden verloren van Tiffany Lamas en Daibelis Flores van Venezuela.

De jongens Jaïr Naipal en Kevin Karg moesten donderdagochtend na een spannende partij hun meerdere erkennen in Matias Baumann en Mauricio Olazar van Paraguay (17-21, 15-21). De avond tevoren was verloren van Alonso Araya en Cristobal Urrutia van Chili: 10-21 om 7-21.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina