Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Constitutioneel Hof verbiedt bijeenkomst Catalaans parlement

Constitutioneel Hof verbiedt bijeenkomst Catalaans parlement

05/10/2017 16:12

Constitutioneel Hof verbiedt bijeenkomst Catalaans parlement

Foto: AFP  

MADRID - Het Constitutioneel Hof van Spanje heeft de bijeenkomst van het Catalaanse parlement in Barcelona verboden. Die vergadering stond voor maandag gepland. Het gaat om het plenaire debat over de mogelijke onafhankelijkheid van Catalonië naar aanleiding van het referendum over afsplitsing van Spanje zondag.

Premier Carles Puigdemont van Catalonië zinspeelde er deze week op dat het parlement tijdens de bijeenkomst van maandag de afscheiding van Catalonië van Spanje al kon uitroepen. De rechtmatigheid van het debat van het Catalaanse parlement was door de Spaanse socialisten bij het hof in Madrid aanhangig gemaakt. De socialistische partij is openlijk tegenstander van onafhankelijkheid van Catalonië.

Eerder verbood hetzelfde hof het referendum over onafhankelijkheid. De autoriteiten in Catalonië negeerden dat verbod. Bij de stembusgang kwam volgens het Catalaanse parlement 42,3 procent van de stemgerechtigden opdagen, 90 procent van hen stemden voor onafhankelijkheid. NU.nl/ANP/Reuters

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina