Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NGVB ondergaat metamorfose

NGVB ondergaat metamorfose

05/10/2017 16:30 - Van onze redactie

NGVB ondergaat metamorfose

Het NGVB-sportcomplex zal een nieuwe naam krijgen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het sportcomplex van de Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB) op de hoek van de Prins Hendrik- en Koninginnestraat krijgt een nieuwe naam en een nieuw elan. De planning van het Rooms-Katholieke Bisdom, dat eigenaar is van de accommodatie, is om de faciliteit op 25 november te heropenen.

Het is het verlangen van bisschop Karl Choennie dat het sportcomplex de gelegenheid kan bieden aan een school voor jong talent waarbij kinderen vanaf hun vroege jeugd een curriculum krijgen aangeboden om hun zang-, muziek-, dans-, acteer- en sportvaardigheden te ontwikkelen tot op het niveau van middelbaar onderwijs.

Johan Tjang A Sjin is door de monseigneur aangesteld als voorzitter van een werkgroep die ervoor moet zorgen dat het sportcentrum beter beantwoordt aan de aspiraties van het bisdom. Het streven is namelijk dat de parochies en de scholen actief worden betrokken bij het sportgebeuren.

Het RK-bisdom heeft woensdag afscheid genomen van Cyrill Biervliet, die op die dag als voorzitter van de NGVB het beheer van het sportcomplex overdroeg aan Choennie. Hij heeft 38 jaar in diverse functies zijn krachten gegeven aan de bond.

Het bisdom is bezig met een inventarisatie van de activiteiten die op het sportcomplex plaatsvinden om zo een goede planning te kunnen maken. Op het terrein staan onder meer een voetbalveld en de Walter Amo-sporthal.

NGVB is thuishaven van de voetbalclub Botopasi die uitkomt in de hoogste divisie van de Surinaamse Voetbalbond. Ook The Young Generation (turnen) en De Schakel (basketbal), maar ook andere basketbal- en badmintonteams maken gebruik van de sporthal, die wedstrijden van verschillende sportbonden heeft gehuisvest.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina