Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sandrina Hunsel debuteert als eerste Youth Ambassador

Sandrina Hunsel debuteert als eerste Youth Ambassador

05/10/2017 11:15 - Terence Oosterwolde

Sandrina Hunsel debuteert als eerste Youth Ambassador

Youth Ambassador Sandrina Hunsel is all smiles tijdens een selfie met enkele Surinaamse sporters in Chili. Foto: Sandrina Hunsel  

PARAMARIBO - Drieeneenhalf jaar nadat ze als beachvolleybalster meedeed aan de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur) in Chili, was Sandrina Hunsel weer in hoofdstad Santiago. Deze keer als 'Youth Ambassador' van de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen waarop Suriname vertegenwoordigd wordt door 28 sporters.

Voor Hunsel is het nog vrij nieuw. "En het is ook de eerste keer dat er een jeugdambassadeur meegaat naar het toernooi. Een echte structuur is er nog niet, dus probeer ik er zelf invulling aan te geven door individueel gesprekken met de sporters te voeren waar ik zie dat het nodig is." Daarmee komt ze in elk geval tegemoet aan het verzoek van de nationale sportoverkoepeling. "Het is mij gevraagd de sporters te motiveren, poweren en mijn ervaring van mijn eigen toernooien met ze te delen."

Hunsel is door het Surinaams Olympisch Comité benaderd om die rol te vervullen. "Sandrina is gekozen om het feit dat ze 'Sportvrouw van het Jaar' is en ze jonge atleten kan motiveren", zegt Guno van der Jagt, oud-voorzitter van het SOC desgevraagd tegen de Ware Tijd.

Van der Jagt maakt duidelijk dat het concept van een Youth Sports Ambassador geen nieuwe is voor Jeugdspelen. "Tijdens de eerste IOC Youth Games in Singapore (in 2010, … red.) is het geïntroduceerd en het idee is gekopieerd door de organisatie van de Odesur Youth Games in Chili. De bedoeling is om de jonge sporters in contact te brengen met topatleten en ze zo te motiveren om door te gaan met hun sport."

Hunsel trok in Chili met de sporters op "om te horen wat in ze omgaat en ze daardoor een beetje aan te sturen met mijn eigen ervaringen. Over mijn zenuwen bij een wedstrijd bijvoorbeeld of bij het positief blijven in situaties die niet gunstig zijn."

De volleybalster heeft een rijke ervaring, is al enkele jaren Surinames beste volleybalster en is meervoudig meest waardevolle speler (MVP). In maart 2014 participeerde ze met Cheryl Brunings in de Odesur en is vaste waarde in de nationale selectie van Suriname, waarbij ze internationaal vele prijzen in de wacht heeft gesleept tijdens onder meer WK-kwalificatietoernooien. Vorig jaar werd de volleybalster Surinames 'Sportvrouw van het Jaar'.  Hunsel kon door andere verplichtingen niet het gehele toernooi meemaken en is woensdag vertrokken uit Chili.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina