Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Touw Ngie Tjouw achtste in zwemfinale

Touw Ngie Tjouw achtste in zwemfinale

05/10/2017 19:45 - Van onze redactie

Touw Ngie Tjouw achtste in zwemfinale

Yaël Touw Ngie Tjouw werd achtste in de finale. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Net als Tanya Fernald heeft ook Yaël Touw Ngie Tjouw op zijn laatste nummer een finaleplek behaald tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen. Op de 50 meter vlinderslag eindigde hij donderdag tegen zes uur 's avonds als achtste in een tijd van 26,54 seconden, 0,01 seconde trager dan zijn tijd van 's morgens in de series.

Het goud werd gewonnen door Lucas Peixoto van Brazilië in een persoonlijk record van 25,21 seconden. Het zilver was weggelegd voor de Venezolaan Yhonny Briceño en het brons voor de Chileen Benjamin Contreras in een personal best van 25,65.

Ook vrijdag wordt een vrij drukke dag voor Suriname. In het gemengddubbel spelen de badmintonners Imani Mangroe en Jaïr Naipal tegen Brazilië in de kwartfinale. Peru 2 komt uit tegen Chili 2, Peru 1 tegen Paraguay en Brazilië 2 tegen Ecuador.

Vrijdag wordt een aanvang gemaakt met het onderdeel atletiek. De selectie bestaat uit Monifah Djoe, Daniel Peng Tai, Sefanja Wielzen en Navaro Aboikonie. Djoe won in juni dit jaar zilver op het onderdeel hink-stap-springen tijdens de Zuid-Amerikaanse juniorenkampioenschappen. Peng Tai (400 meter) en Wielzen (1.500 meter) komen vrijdag in actie.

De Surinaamse 3x3 basketballers speelt vrijdag twee ontmoetingen. Eerst 's morgens tegen Brazilië en daarna tegen Panama, dat zijn eerste twee partijen heeft verloren. Chili gaat aan kop in groep B met drie punten uit twee duels, gevolgd door Brazilië en Suriname met twee uit één en Panama met twee uit twee.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina