Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vriendin schutter LA 'wist van niets'

Vriendin schutter Las Vegas: 'Ik wist van niets'

05/10/2017 18:03

Vriendin schutter Las Vegas weet niets

Foto: AFP  

LAS VEGAS - De vriendin van Stephen Paddock, de man die zondag de bloedige aanslag in Las Vegas pleegde, heeft tegen de politie gezegd dat ze niets afwist van de plannen van Paddock een bloedbad aan te richten bij een concert in de gokstad.

"Ik heb een schoon geweten. Ik ken Stephen alleen als een rustige en zorgzame man", zei Marilou Danley tegen haar verhoorders. "Ik had geen idee dat hij van plan was om geweld te gebruiken tegen wie dan ook", aldus de vrouw die dacht dat hij wilde dat ze naar de Filipijnen ging omdat hij de relatie wilde verbreken.

Paddock kocht een vliegticket voor Danley zodat ze in de Filipijnen haar familie kon bezoeken. Later maakte hij geld over en zei dat ze daarvan een huis kon kopen. "Ik was dankbaar maar ik was ook bezorgd om eerlijk te zijn. Ik dacht dat het zijn manier was om het uit te maken", aldus de vriendin. 

In een verklaring aan de pers schreef Danley dat haar vriend nooit iets tegen haar heeft gezegd of gedaan wat als een waarschuwing kon gelden voor de gruweldaden waar hij toe in staat was. "Het is nooit in mij opgekomen dat hij zich met zulke dingen bezighield."

Danley, een Australische met Filipijnse wortels die in de VS woont, keerde vrijwillig terug uit de Filipijnen om te worden verhoord door de Amerikaanse politie. Ze wordt niet gezien als medeplichtige, maar wel als iemand die mogelijk belangrijke informatie over de zaak heeft. NU.nl/ANP/Reuters

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina