Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winst voor jongensbasketbal

Winst voor jongensbasketbal

05/10/2017 13:00 - Terence Oosterwolde

Winst voor jongensbasketbal

De beachvolleyballers, basketballers en zwemmers bij vertrek uit Suriname. De drie teams hebben wisselende prestaties geboekt. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Chaïef Wielingen, Chevaro Kloppenburg, Serdinio Rozewijn en Vitone Sield hebben donderdagochtend hun openingspartij gewonnen tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen in Chili. Bij het onderdeel 3x3 basketbal behaalden ze een krappe 17-16 overwinning op gastland Chili.

Door de winst heeft Suriname net als Brazilië twee punten in groep B. De Brazilianen zegevierden met 21-9 over Panama. De twee koplopers treffen elkaar vrijdagochtend om vijf voor half elf. Om tien voor één wacht dan de laatste groepspartij tegen Panama.

Sportjournalist Wilfred Gallant, die is meegereisd met de delegatie, zegt dat de wedstrijden niet meer zijn gespeeld op het Polideportivo-complex. "Er is een hele wijziging opgetreden. Het eerste gedeelte werd verhuisd vanwege de zware regens van woensdagavond. Het veld was nat."

Basketbal wordt op het buitenveld gespeeld. De regel is dat het eerste team dat 21 punten scoort winnaar is. In het andere geval wordt de ploeg met de meeste punten na tien minuten uitgeroepen tot winnaar.

 

Verlies beachvolleyballers

De beachvolleyballers Dean Kasdi en Nur-Hamid Moeljoredjo hebben geen potten kunnen breken in hun tweede groepspartij van donderdagochtend. Ze veloren met 5-21, 5-21 van Gabriel Pisco en Gabriel Zuliani van Brazilië. Brazilië werd winnaar van groep C, terwijl het tweede team van Chili als tweede eindigde. Suriname, dat woensdag met 6-21, 5-21 had verloren van Chili 2 (Vicente Gallardo/Benjamín Stockle), sloot af als derde.

De meisjes Ketura Margaret en Christel Nalam spelen om tien voor vier donderdagmiddag hun tweede ontmoeting tegen het Boliviaanse duo Nicole Cueto/Maria Ostojic. Suriname verloor woensdag zijn openingspartij in groep C met 0-2 (8-21, 10-21) van Chili 2, dat werd gevormd door Ignacia Martinez/Nicole Argandoña.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina