Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amsterdamse burgemeester Van der Laan overleden

Amsterdamse burgemeester Van der Laan overleden

06/10/2017 05:44

Amsterdamse burgemeester Van der Laan overleden

Foto: ANP  

AMSTERDAM - De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is donderdagavond overleden. Hij stierf 'thuis in alle rust' op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. De gemeente Amsterdam maakte het overlijden van Van der Laan, die zijn werk vorige maand neerlegde, vrijdag bekend.

Locoburgemeester Kajsa Ollongren (D66) zegt dat de hele stad "verdrietig is over het overlijden van onze burgemeester". Premier Mark Rutte zegt dat hij "een bestuurder was die mensen opzocht en echt contact maakte door zijn directheid en openheid". Het koningspaar herinnert Van der Laan "als een gedreven burgemeester met hart voor zijn stad en een vurig geloof in een samenleving waarin iedereen meetelt".

In een persverklaring van de gemeente Amsterdam wordt de overleden burgemeester geprezen voor het combineren van 'menselijkheid met daadkracht'. Hij initieerde de Top600, de aanpak van gewelddadige veelplegers, en de Treiteraanpak, die intimidatie in de woonomgeving bestrijdt. "Hij vond dat Amsterdam een verantwoordelijke hoofdstad moet zijn." Eberhard van der Laan laat een echtgenote en vijf kinderen na. VK.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina