Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bejaarde Japanse overlijdt aan wespensteken

Bejaarde Japanse overlijdt aan wespensteken

06/10/2017 21:58

Bejaarde Japanse overlijdt aan wespen steken

Foto: Hollandse Hoogte  

TOKIO - Een gehandicapte Japanse vrouw (87) is overleden nadat zij werd aangevallen door reuzenwespen. Zij werd 150 maal gestoken. De aanval duurde vijftig minuten.

De vrouw werd aangevallen toen zij met een verpleger onderweg was van het zorgcentrum, zo meldt persbureau AFP. De verpleger seinde snel de hulpverleningsdiensten in. Maar de toegesnelde ambulancebroeders en brandweermensen konden niets doen om de zwerm wespen weg te krijgen.

De vrouw overleed niet meteen. Toen de wespen haar na bijna een uur met rust lieten, werd zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Maar de volgende dag overleed zij toch aan haar verwondingen. 

Volgens een woordvoerder van het Japanse Staatsbosbeheer vallen wespen vrijwel altijd mensen aan als zij het gevoel hebben dat hun nest wordt bedreigd. Jaarlijks sterven in Japan zeker twintig mensen aan steken van reuzenwespen.

Het incident met de gehandicapte vrouw vond al half september plaats in een dorp in het westen van Japan, maar werd pas vrijdag in de landelijke media gemeld. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina