Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boze gepensioneerden in protestmars naar Regeringsgebouw

Boze gepensioneerden in protestmars naar Regeringsgebouw

06/10/2017 11:57

Boze gepensioneerden in protestmars naar Regeringsgebouw

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Honderden leden van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) zijn vanuit het KOB-centrum aan de Burenstraat naar het Regeringsgebouw getogen tijdens een spontane protestloop. Bij een vergadering eerder op de ochtend hebben ze hun ongenoegen geuit over het feit dat ze in hun ogen door de regering in de steek worden gelaten.

De gepensioneerden eisen dezelfde koopkrachtversterking die ambtenaren hebben gekregen. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft in juni aangegeven daartoe wel bereid te zijn, maar dat vanwege de slechte financiële situatie pas in een later stadium met terugwerkende kracht kan doen. Eind augustus zouden de gepensioneerden daar meer duidelijkheid over krijgen, maar die bleef uit. Brieven aan president Desi Bouterse om ontvangen te worden, bleven onbeantwoord.

De BBGO-leden lieten tijdens de vergadering vanmorgen weten het zat te zijn. Ze willen bij het Regeringsgebouw verhaal gaan halen en duidelijkheid zien te krijgen over wanneer zij hun geld krijgen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina