Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brazilië te sterk voor basketballers Suriname

Brazilië te sterk voor basketballers Suriname

06/10/2017 13:14 - Terence Oosterwolde

Brazilië te sterk voor basketballers Suriname

 

PARAMARIBO - Brazilië is een maatje te groot gebleken voor Suriname bij het onderdeel 3x3 basketbal. De zuiderburen zegevierden vrijdag met 21-8 tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen in Chili.

Suriname kon in het begin de tegenstander bijbenen, maar later nam Brazilië over door gebruik te maken van zijn lengte, afstandsschoten en door veel één tegen één te spelen. Het hielp ook niet dat Suriname soms te haastig speelde. Chevaro Kloppenburg had vijf punten, Serdinio Rozewijn twee en captain Chaïef Wielingen één punt. Vitone Sield scoorde niet.

Het kwartet moet later vrijdag de laatste groepswedstrijd tegen Panama winnen om de kwartfinale te halen. Suriname staat op 1-1 nadat donderdag werd gewonnen van gastland Chili, dat ook op 1-1 staat. Brazilië leidt groep B met een 2-0 winst-/verliesstaat, Panama staat op 0-2.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina