Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IOL neemt nieuwe vleugel in gebruik

IOL neemt nieuwe vleugel in gebruik

06/10/2017 22:44 - Naomi Hoever

Het IOL beschikt sinds vrijdag over een nieuwe vleugel.

Het IOL beschikt sinds vrijdag over een nieuwe vleugel. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het Instituut voor de Opleiding van Leraren(IOL) heeft vrijdag een nieuwe vleugel met veertien lokalen, kantoor- en toiletruimte in gebruik genomen. De bouwwerkzaamheden begonnen in 2014. Het gaat om een investering van SRD 1,2 miljoen, waarvan SRD 830.000 uit de kas van IOL zelf komt. Staatsolie heeft SRD 372.000 bijgedragen.

IOL-directeur Marcia Dankerlui zegt dat het opleidingsinstituut bijzonder is gegroeid en aan uitbreiding toe was. "We zijn versnipperd. Onze studenten maken nu gebruik van het Lyceum 2, Imeao en het Havo-complex."

Het IOL bestaat ruim 45 jaar en is de enige lerarenopleiding op secundair niveau. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur typeert de bouw als een belangrijke ontwikkeling in het onderwijs. "Ik ben zelf een product van het IOL. Ik weet precies hoe de doorstart te maken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina