Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Waarheen

COLUMN: Waarheen

07/10/2017 14:00 - Ganga

Sharda Ganga

Sharda Ganga  

Suriname waarheen? vroeg iemand zich af, bij het nieuwsbericht dat het CBB voorlopig alleen noodpaspoorten kan verstrekken. Waarheen? Nergens, want je hebt geen paspoort. Suriname waarheen? vroegen weer anderen zich af, nu de prijs van benzine weer eens de lucht in schoot. Waarheen? Nergens, want je hebt geen benzine. Ja, het is meligheid ten top in huize Ganga.

Het nieuws is van dusdanige aard dat meligheid soms de enige reactie kan zijn. Soms uit de meligheid zich in spontane lachbuien, zoals bij het bekijken van het NII-interview met de uitziekende president. Het is als het kijken naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken die een persconferentie belegt om te vertellen dat het echt heel goed gaat tussen hem en zijn baas, nadat bekend was geworden dat hij diezelfde baas een imbeciel had genoemd. Niemand die je gelooft, behalve de mensen die toch altijd alles geloven wat je zegt, ook als je zegt dat de zon schijnt, terwijl ze in de stromende regen naar je staan te luisteren.

Het blijft één van mijn favoriete tijdverdrijven: de overeenkomsten zoeken tussen de wijze van regeren van de regering-Trump en de regering-Bouterse II. Je zou er om kunnen blijven lachen als het niet zo triest was. Het is het laatste kwartaal van het jaar 2017, en ik zit nog te wachten op de verlichting van de economische crisis die ons was beloofd voor dit jaar. Het ergste zou achter de rug zijn, en wie weet, misschien is dat ook zo. Alleen, ik merk er niets van. Ook de BBGO merkt er nog steeds niet zoveel van. Hoe hartverscheurend is het niet om gepensioneerden te zien protesteren voor zaken die hun al lang zijn beloofd. En hoe onbeschaafd de behandeling die zij krijgen.

BBGO-voorzitter Renate Wouden vertelt over de brieven die zij schreven aan de president, waar er nooit antwoord op is gekomen. In juni vertelde de minister van Financiën dat zij eind augustus zouden horen wanneer zij hun totale koopkrachtversterking zouden krijgen. Ze wachten nog steeds op bericht. Wat mij dan ook erg bevreemdde: dat de vp de BBGO voor uitleg over de betalingen verwees naar mededelingen die de minister van Financiën deed tegenover een nieuwssite. Kijk, dat vind ik onbeschoft. Als mensen je brieven schrijven hoor je ze zelf te antwoorden, niet ze te verwijzen naar een nieuwsbericht.

Als de minister dat verhaal wel aan Starnieuws kon vertellen, waarom schreef hij de bond dan niet zelf een brief? Waarom antwoordde de waarnemend president niet de brieven die aan de president waren gericht? De minister vertelde op vrijdag aan Starnieuws wanneer de betalingen allemaal zouden worden verricht, en waarom het allemaal zo lang duurt. Dat komt omdat er geen ruimte is om aan de verplichting te voldoen - het geld was nodig voor leraren en ambtenaren. Oud-ambtenaren, die kunnen wachten, lijkt men te denken. Maar je zou juist de meest kwetsbare mensen, en dus ook seniorenburgers, met wat meer vaart moeten bedienen.

Wellicht denkt men dat de gepensioneerden geen prioriteit zijn omdat hun protesten toch niet zoveel impact zullen hebben als die van leraren en ambtenaren. Ik begrijp dat de minister niet in een benijdenswaardige positie zit. Er is maar zoveel geld, en hij moet iedereen tevreden houden. Maar het is ook dezelfde minister die steeds vertelt dat het zoveel beter gaat met onze financiën, en die woest kwaad wordt als je durft het tegendeel te zeggen. Medelijden heb ik dus niet met hem. Natuurlijk, daar vraagt hij ook niet om, welnee. Hij lost alle problemen helemaal in zijn eentje op, jawel.

gangadwt@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina