Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gepensioneerden onzeker over koopkrachtversterking

Gepensioneerden onzeker over koopkrachtversterking

07/10/2017 08:14 - Van onze redactie

Gepensioneerden onzeker over koopkrachtversterking

Met borden waarop leuzen stonden liepen de gepensioneerden van het KOB-centrum aan de Burenstraat naar het regeringsgebouw aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Ze eisen dezelfde koopkrachtversterking die ambtenaren hebben gekregen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Er is toegezegd dat we in december SRD 375 krijgen, maar hoe de verdere betaling hiervan zal plaatsvinden is niet duidelijk.” Dat zegt Renate Wouden, voorzitter van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), tegen de Ware Tijd.

Zij wijst erop dat de ambtenaren maandelijks van april tot en met juni SRD 375 hebben gekregen. Deze koopkrachtversterking is in augustus verhoogd naar SRD 500. "Of we deze gelden in 2018 zullen ontvangen, willen we weten hoe en wanneer we die zullen krijgen", onderstreept de voorzitter.

De bond had gisteren onder andere hierover een gesprek met de waarnemend president Ashwin Adhin. Naar zeggen van Wouden zal Adhin dit bespreken met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de bond zal de komende week hierover vernemen.

Wel staat vast dat de gepensioneerde ambtenaren in oktober en november maandelijks SRD 200 extra zullen krijgen. Hierdoor is de koopkrachtversterking, die de ambtenaren in december 2015 hebben ontvangen, ingelopen. "Dit geld is ontwaard en de leden vrezen dat hetzelfde zal gebeuren met de SRD 375 en SRD 500", zegt Wouden.

Na een algemene ledenvergadering in het KOB-centrum aan de Burenstraat hebben honderden leden meegedaan aan een spontane protestloop naar het regeringsgebouw aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Tijdens de vergadering hebben ze 's ochtends hun ongenoegen geuit over het feit dat ze in hun ogen door de regering in de steek worden gelaten.

De gepensioneerden eisen dezelfde koopkrachtversterking die ambtenaren hebben gekregen. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft in juni aangegeven daartoe wel bereid te zijn, maar dat vanwege de slechte financiële situatie pas in een later stadium met terugwerkende kracht kan doen.

De bond was voor half één 's middags uitgenodigd voor een gesprek met Adhin. In de media heeft Hoefdraad onder andere gezegd dat de uitkering van SRD 375 de Staat maandelijks SRD 9,3 miljoen zal kosten. "Het lijkt alsof wij een lastpost zijn voor de overheid, maar indertijd heeft de Staat honderden miljoenen genomen uit het pensioenfonds. Nu moet ze ons terugbetalen", reageert Wouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina