Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Karateka Seedo 'gediskwalificeerd'

Karateka Seedo 'gediskwalificeerd'

07/10/2017 16:09 - Terence Oosterwolde

Coach Reguillio Burgzorg (r) kon karateka Mariette Seedo (vierde vanuit rechts) niet inzetten omdat ze te zwaar was.

Coach Reguillio Burgzorg (r) kon karateka Mariette Seedo (vierde vanuit rechts) niet inzetten omdat ze te zwaar was. Foto: Wilfred Gallant  

PARAMARIBO - Suriname heeft tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen niet al zijn vier karateka's kunnen inzetten. Mariette Seedo werd namelijk gediskwalificeerd door de organisatie.

Op vragen van de Ware Tijd bevestigde de meegereisde sportjournalist Wilfred Gallant zaterdagochtend dat Seedo niet voorkwam op het wedstrijdprogramma. "Klopt, want ze is te zwaar bevonden. In haar klasse was ze boven het gewicht en is ze eruit gehaald." Seedo was ingeschreven in de categorie -59 kilogram. In deze klasse vochten uiteindelijk acht meisjes om de titel die in de wacht werd gesleept door Natalia Herrera van Colombia.

De drie andere karateka's van Suriname waren wel op gewicht. Jonathan Fernand (-68 kilogram) verloor zaterdag van Francisco Véliz van Chili, Nagaja Djoe (-53 kilogram) en Jamil Esajas (-61 kilogram) vechten zondag. Reguillio Burgzorg is coach van de karateka's.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina