Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie ressorten Wanica wachten nog op AKB

Drie ressorten Wanica wachten nog op AKB

18/10/2017 07:41 - Naomi Hoever

Drie ressorten Wanica wachten nog op AKB

 

PARAMARIBO - In drie ressorten in het district Wanica moet het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) nog kinderbijslag (AKB) uitbetalen. Dat zijn Leidingen, Koewarasan en Derde Rijweg. Dit zegt Monche Atompai, waarnemend hoofd van de dienst Administratie en Uitbetaling Sociale Voorzieningen.

Hoewel betrokkenen waren geïnformeerd dat de uitbetaling om onvoorziene omstandigheden is uitgesteld, zijn maandag toch honderden ouders naar het Sozavo-kantoor te Leidingen getogen om te ontvangen. Na uren wachten moesten ze met lege handen terug naar huis.

Atompai vraagt de mensen rustig af te wachten. "De uitbetaling is tot nader order verschoven. De geregistreerde horen tijdig wanneer er wordt uitbetaald."  Hij wil niet uitweiden over de interne kwestie die de vertraging zou hebben veroorzaakt. en betreurt het dat personen toch naar de betaalpost zijn gegaan.

Kinderbijslag wordt één keer per jaar door het ministerie uitbetaald. Wanica komt als laatste district aan de beurt, omdat het de meeste huishoudens heeft als het gaat om het aantal geregistreerde kinderen.

Sinds de verhoging van de kinderbijslag in 2011 van 3 SRD naar 30 SRD per kind per maand is het aantal geregistreerde kinderen landelijk iets meer dan verdubbeld van 29.000 naar 65.000. Vier jaar later werd het bedrag verder opgetrokken naar 50 SRD per kind.

Per gezin mogen maximaal vier kinderen tot en met achttien jaar worden aangemeld. Zijn er meer kinderen, dan kan een 'nieuw' kind pas doorschuiven als het oudste kind de grens van 18 jaar is gepasseerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina