Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Malversaties kinderbijslag op bord OM

Malversaties kinderbijslag op bord OM

18/10/2017 14:19 - Gilliamo Orban

Malversaties kinderbijslag op bord OM

 

PARAMARIBO - De uitbetaling van kinderbijslag (AKB) over 2016 is vertraagd omdat het hiervoor bestemde geld verduisterd is. De malversatie heeft in 2014 of 2015 plaatsgevonden. “We zullen deze zaak indienen bij de procureur-generaal voor onderzoek”, zei minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) woensdag tegen journalisten in het NII-gebouw.

Maandag heeft zij geconstateerd dat zich onregelmatigheden hebben voorgedaan. De bewindsvrouw wil niet zeggen hoeveel geld er is gestolen. "Er is toen een gat ontstaan en er steeds geschoven met geld om het te dichten. En we zijn nu hiermee geconfronteerd", zegt Polak.

Door deze situatie kan Sozavo de bewoners van drie resterende ressorten nog niet betalen. Het gaat om Leiding, Koewarasan en Welgelegen in het district Wanica. De minister garandeert de rechthebbenden in deze ressorten dat zij binnen een of twee weken de kinderbijslag zullen ontvangen.

Ze gaat hierover praten met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. "De mensen hebben het geld nodig en we kunnen ze zeggen dat onregelmatigheden zijn gebeurd", zei Polak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina