Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Miranda haalt 'Zeven-Even' uit de ether

Minister Miranda haalt 'Zeven-Even' uit de ether

02/11/2017 10:14 - Ivan Cairo

Minister Miranda haalt 'Zeven-Even' uit de ether

Foto: YouTube-kanaal RBN Suriname  

PARAMARIBO - Radiostation RP the Hot One is donderdagmorgen gestopt met de uitzending van het satirische ochtendprogramma ‘Zeven-Even’. Woensdag kreeg het moederbedrijf Rapar Broadcasting Network (RBN) een brief van de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). De bewindsman stelt dat de presentator al zeker drie jaar beledigend bezig is.

Omdat zo de vergunningsvoorwaarden zijn overtreden werd het bedrijf gesommeerd de uitzending van het programma met onmiddellijke ingang te stoppen. Donderdagmorgen begon het programma zoals gebruikelijk klokslag 7 uur. De presentator deelde toen mee dat 'Zeven-Even' voor onbepaalde tijd niet zal worden gepresenteerd. Hij zei de komende periode onder andere te zullen besteden aan het lezen van "politieke" boeken. Voorlopig laat hij het entertainment van de luisteraars over aan de president en zijn regering.

Met geen woord is gerept dat de stopzetting volgt na de brief van de regering. Pogingen van de redactie van de Ware Tijd om een reactie te vernemen van RBN-directeur Faried Pierkhan zijn sinds woensdagavond vruchteloos gebleven. In 'Zeven-Even' worden al langer dan 20 jaar meestal de regering en politici op de korrel genomen. De wijze waarop dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden kan volgens OWT en C echter niet door de beugel.

Er zou in strijd zijn gehandeld met 'artikel 5 van de resolutie van 14 april 2009 no. 3394/09'. Volgens het ministerie worden de regering en regeringsleden, politici, ambtenaren, de rechterlijke macht en "hele etnische groepen" elke dag "op zeer grove en beledigende wijze" besproken. Minister Jerry Miranda zegt in zijn brief de vermeende schending van de vergunningsvoorwaarden niet langer te kunnen en te mogen tolereren.

RBN wordt daarom in gebreke gesteld en moest binnen een etmaal de uitzendingen van 'Zeven-Even' stopzetten. Het is niet de eerste keer dat in opdracht van een zittende regering een radio- of tv-programma waarvan de inhoud haar niet zinde is gestopt. Enkele jaren geleden is tijdens de Nieuw-Front-regering het STVS-programma 'Suriname Vandaag' tot twee keer toe uit de lucht gehaald. Ook in de jaren negentig zijn radio-uitzendingen gestopt door de toenmalige regering.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina