Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pierkhan: 'Zeven-Even neemt pauze'

Pierkhan: 'Zeven-Even neemt pauze'

02/11/2017 13:00 - Ivan Cairo

Pierkhan: 'Zeven-Even neemt pauze'

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Rapar Broadcasting Network (RBN) heeft de uitzending van het programma ‘Zeven-Even’ niet gestopt zoals door minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) is gesommeerd. Dat stelt RBN-directeur Faried Pierkhan tegenover de Ware Tijd.

De bewindsman heeft woensdag per brief onmiddellijke stopzetting van het satirische programma gelast omdat deze volgens hem al enige tijd beledigend is en RBN zo de vergunningsvoorwaarden heeft overtreden. "We hebben vandaag de uitzending gepresenteerd maar wij hebben geen stopzetting aangekondigd. We hebben vakantie aangekondigd". Dat besluit is genomen nadat presentator Satish Baldewsingh op de hoogte was gesteld van de brief en opgemerkt werd dat hij "heel erg gedemotiveerd" was geraakt.

Ook zal worden nagegaan in hoeverre Baldewsingh na de 'vakantie' wil doorgaan als presentator. "Het is de eerste keer dat een dergelijke situatie hem is overkomen en we merkten gelijk dat hij gedemotiveerd was geraakt", zegt Pierkhan. De directeur is het niet eens met de zienswijze van de minister. Juristen zijn nu bezig een antwoord te formuleren op zijn brief. Zonder al te veel kwijt te willen zegt de RBN-manager nog nooit "zo een rommelige brief" te hebben gezien.

"Met good common sense kan je nooit zo een brief formuleren", vervolgt hij. De directeur zegt desgevraagd dat in het dertigjarig bestaan van het programma nog nooit een burger ooit een klacht of aanmaning bij het bedrijf heeft ingediend dat die zich beledigd of aangesproken heeft gevoeld. Nooit eerder heeft een minister of regering het bedrijf vanwege dit programma op het matje geroepen. Pierkhan voegt eraan toe dat burgers het recht hebben naar de rechter te stappen indien ze zich gekrenkt voelen door het programma, zo ook de regering. "Wij hadden in de afgelopen dertig jaar nog nooit één brief gehad."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina