Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Houttransporteurs meppen terug

Houttransporteurs meppen terug

03/11/2017 07:03 - Van onze correspondent

Houttransporteurs meppen terug

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Na de afgelopen weken zwaar bekritiseerd te zijn door overheid en burgers zijn de Algemene Surinaamse Houtunie, het Platform Houtsector en de Vereniging van Binnenlandse Houtproducenten uit hun schulp gekropen. In een persverklaring werd gisteren gesteld dat de houtsector zich aan de regels houdt.

De vertegenwoordigers zeggen begrip te hebben voor de maatregelen van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zoals afsluiting van de weg naar Apoera voor alle transport zwaarder dan zes ton en opvoering van de controles op zwaar transport. "Waar de sector echter geen begrip voor heeft is dat het erop lijkt dat de zwartepiet alleen aan de houtsector wordt toegespeeld. En dat terwijl er in Suriname ook transport over de weg plaatsvindt van andere zwaar materieel zoals grind, zand en olie", aldus het schrijven.

Daarin wordt gesuggereerd dat transport van het hout over de weg "onvermijdelijk" is omdat de meeste zagerijen en de haven in Paramaribo gevestigd zijn. "Transport over water is maar beperkt mogelijk omdat de rivieren niet overal diep genoeg zijn. Het schoonmaken en uitdiepen van het Saramaccakanaal is hard nodig. Daar komt bij dat diverse landingsplaatsen voor overslag van hout in zeer slechte staat verkeren", aldus de organisaties.

Overigens wordt de regering op de vingers getikt. "Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om te controleren of alle trucks voldoen aan de geldende eisen, ook het aanpakken van transporteurs die zich niet aan de regels houden is een taak van de overheid. Tevens is het haar taak de wegen en bruggen te onderhouden."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina