Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IOL-studenten organiseren workshop Braziliaanse jiujitsu

IOL-studenten organiseren workshop Braziliaanse jiujitsu

03/11/2017 17:45 - Terence Oosterwolde

Zowel jong als oud kan zaterdag participeren in de workshop Braziliaanse jiujitsu.

Zowel jong als oud kan zaterdag participeren in de workshop Braziliaanse jiujitsu. Foto: paragonbjjventura.com  

PARAMARIBO - Als onderdeel van hun afstudeerproject organiseren dertig tweedejaarsstudenten Lichamelijke Opvoeding van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) zaterdagochtend een workshop Braziliaanse jiujitsu. Jurgen Ho van Invictus BJJ zal aan de Henck Arronstraat 74 van acht tot tien en van tien tot twaalf steeds 25 personen de basisvaardigheden van zelfverdediging bijbrengen.

Marcella Sedoc, één van de studenten, zegt dat haar lichting in april 2018 tijdens de paasvakantie een sportrecreatiekamp moet organiseren als afstudeerproject. De groep ontwikkelde de 'road to camp', een traject waarbij verschillende activiteiten worden gehouden om geld in het laatje te krijgen. Zo was er op de eerste dag van dit schooljaar bij de introductie van nieuwe studenten een verkoopdag, waarbij onder meer snacks werden verkocht.

Zaterdag wordt grootser uitgepakt met een workshop voor vijftig man. Sedoc spreekt van een win-winsituatie: naast het fondsvormende karakter en het vervullen van de studieopdracht, krijgt de relatief onbekende sport meer bekendheid. De keus voor Braziliaanse jiujitsu is een bewuste. "Je moet je te allen tijde kunnen verdedigen", vindt Sedoc. "Het maakt niet uit waar je bent of wie je op je pad treft, want zoals men zegt een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Als je iemand op je pad treft, moet je je mannetje kunnen staan."

Sedoc benadrukt dat de workshop niet speciaal voor vrouwen is, hoewel ze die aan hen aanbeveelt. "Omdat ook zij zich moeten kunnen verdedigen tegen een belager die een stuk groter is." De workshop is toegankelijk voor jong en oud. "Je moet je van jongs af aan verdedigen en als je jong begint kan je het later wanneer je groter en ouder bent ook gebruiken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina