Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kosten wederopbouw Puerto Rico gedekt

Verenigde Staten betalen 90 procent wederopbouwkosten Puerto Rico

03/11/2017 15:17

Kosten wederopbouw Puerto Rico gedekt

Foto: AFP  

WASHINGTON - De Amerikaanse regering betaalt 90 procent van de wederopbouwkosten van Puerto Rico. Een Witte Huis-medewerker meldt donderdag dat president DonaldTrump heeft ingestemd met een grotere bijdrage dan de gebruikelijke 75 procent.

Puerto Rico, een autonoom gebied binnen de Verenigde Staten, werd in september zwaar getroffen door de orkaan Maria. De bijdrage van de Amerikaanse regering is onder meer bedoeld voor reparatie van het elektriciteitsnetwerk op het eiland, dat nog maar voor 30 procent is hersteld. Externe adviseurs moeten in de gaten houden hoe het geld wordt besteed. Puerto Rico heeft een uitstaande schuld van 72 miljard dollar en staat sinds vorig jaar onder curatele van de federale regering. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina