Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouw nieuw winkelpand Kirpalani miljoenen duurder

Bouw nieuw winkelpand Kirpalani miljoenen duurder

03/11/2017 06:01 - Gilliamo Orban

Het eerste deel van Kirpalani Super Store aan de Johan Adolf Pengelstraat is gisteren geopend. Eind 2018 hoopt de onderneming het volledige pand in gebruik te nemen.

Het eerste deel van Kirpalani Super Store aan de Johan Adolf Pengelstraat is gisteren geopend. Eind 2018 hoopt de onderneming het volledige pand in gebruik te nemen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het nieuwe winkelpand dat Kirpalani donderdag heeft geopend aan de Johan Adolf Pengelstraat heeft het bedrijf miljoenen meer gekost dan was begroot. Dat komt door de verslechterde economische situatie waarbij prijzen van bouwmaterialen drastisch zijn gestegen. “Dit gebouw moest ons twaalf miljoen US dollar kosten, maar dat is uitgekomen op veertien tot vijftien miljoen US dollar en dat komt door de recessie”, zegt Shyam Kirpalani, een van de directeuren van het bedrijf.

De voorbereiding van de bouw heeft jaren geduurd. "Toen we zijn gestart begon de recessie, maar na wikken en wegen zijn we toch doorgegaan", zegt Kirpalani. Het bedrijf heeft geloof in herstel van de economische situatie. Niet voor niets was daarom gisteren de soft launch van Kirpalani Super Store.

Het winkelpand is nog niet af; er wordt ernaar gestreefd het eind 2018 klaar te hebben. De begane grond en twee verdiepingen zullen samen iets meer dan tienduizend vierkante meter vloeroppervlak hebben. Het gedeelte dat in gebruik is genomen beslaat een derde deel van de totale oppervlakte.

Dit is het derde winkelpand van het concern. Het eerste staat op de hoek van de Maagden- en Domineestraat en het tweede aan de Domineestraat. De Super Store moet het hoofdkwartier worden."Deze winkel heeft veel ruimte voor de klant en is niet ingepakt", antwoordt Kirpalani op de vraag wat het verschil met de twee andere vestigingen is.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina