Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Royston Drenthe: ’Mijn leven past niet in één boek’

Royston Drenthe: ’Mijn leven past niet in één boek’

03/11/2017 19:08

Royston Drenthe:’Mijn leven past niet in een boek’

Foto: Facebook Royston Drenthe  

ROTTERDAM - De man die een horloge kocht voor 80.000 euro, zijn 29ste verjaardag vierde met een grote groep vrienden op een boot in Abu Dhabi en - om saaie rustdagen te doorbreken - regelmatig een privéjet bestelde van Alicante naar Ibiza, brengt vrijdag een biografie uit in eigen beheer.

Oud-voetballer Royston Drenthe zegt dat alleen 'de kern van zijn leven' in het boek staat."Ik denk niet dat je mijn hele leven in één boek kunt krijgen. De kern ga je lezen, maar ik denk dat je wel een gekke film nodig zou moeten hebben voor mijn leven", zegt de 30-jarige voetballer en rapper met Surinaamse roots.

In de biografie genaamd 'Royston' laat Drenthe enkele opvallende gebeurtenissen uit zijn leven aan bod komen."Bij de Spaanse club Alicante waren we weleens een paar dagen vrij, dan kun je in een zeszitter voor 7.000 euro naar Ibiza vliegen. Mocht de trainer niet weten, die wilde niet dat je het land verliet. En we gingen natuurlijk ook niet rustig mensen kijken, we gingen daar een feestje bouwen."

Drenthe die tien jaar geleden als toptalent werd gekocht door Real Madrid, miljoenen ging verdienen maar uiteindelijk nooit zijn belofte waarmaakte, besloot begin dit jaar nooit meer te leven als profvoetballer. In februari werd bekend dat hij voortaan zou optreden als rapper onder de naam Roya2Faces.

De ex-Feyenoorder wordt nu ook opgeleid tot jeugdtrainer en verdient minder geld dan voorheen. "Stel dat ik nu 10.000 euro in mijn zak heb en nog drie weken door moet komen. Als ik dan een Rolex van 8000 euro koop, zou ik mezelf in de vingers snijden. Ik denk er nu wel tien keer over na voordat ik iets doe." AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina