Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sint-Maarten op 8 januari naar de stembus

Sint-Maarten op 8 januari naar de stembus

03/11/2017 20:58

Sint-Maarten op 8 januari naar de stembus

Foto: AFP  

PHILIPSBURG - De gouverneur van Sint-Maarten, Eugene Holiday, heeft vrijdag een landsbesluit getekend voor vervroegde verkiezingen op het eiland op 8 januari. Dat is een gevolg van het wegsturen van de huidige regering onder leiding van William Marlin door het parlement donderdag.

Marlin verloor de steun in de regering door zijn weigering akkoord te gaan met de voorwaarden die Nederland heeft gesteld aan het geven van noodhulp na orkaan Irma. Het parlement stuurde Marlin weg met een motie van wantrouwen. Hij liet het parlement ontbinden en vroeg de gouverneur verkiezingen uit te schrijven.

Holiday is vrijdag begonnen met een consultatieronde voor een interim-regering. Bij de vorige verkiezingen op Sint-Maarten, op 26 september 2016, behaalde de partij van Marlin, National Alliance, vijf van de vijftien zetels. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina