Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: 'Zeven-Even neemt pauze'

UPDATE: Pierkhan: 'Zeven-Even neemt pauze'

03/11/2017 08:07 - Ivan Cairo

RBN-directeur Faried Pierkhan

RBN-directeur Faried Pierkhan Foto: Facebook Faried Pierkhan  

PARAMARIBO - Daar het bedrijf geen ruimte heeft gekregen voor eventuele correctie ervaart Rapar Broadcasting Network (RBN) de sommatie van minister Jerry Miranda (OWT en C) om de uitzending van het programma ‘Zeven-Even’ te stoppen als “misbruik van positie door de vergunningverlenende instantie”.

Woensdag gelastte de minister per brief dat Zeven-Even onmiddellijk uit de ether werd gehaald omdat presentator Satish Baldewsingh al langer dan drie jaar beledigend bezig zou zijn. Door te beledigen zijn volgens de bewindsman de vergunningsvoorwaarden overtreden. RBN-directeur Faried Pierkhan is het daar niet mee eens. Het satirische programma ging na een aangepaste uitzending gisteren voor onbepaalde tijd met "vakantie". Intussen heeft advocaat Chandra Algoe namens RBN een schriftelijke reactie naar de minister gestuurd.

"We hebben vandaag de uitzending gepresenteerd maar wij hebben geen stopzetting aangekondigd. We hebben vakantie aangekondigd", zei Pierkhan tegen de Ware Tijd. Dat besluit is genomen nadat presentator Baldewsingh op de hoogte was gesteld van de brief en opgemerkt werd dat hij "heel erg gedemotiveerd" was geraakt. Ook zal worden nagegaan in hoeverre Baldewsingh na de 'vakantie' door wil gaan als presentator. "Het is de eerste keer dat een dergelijke situatie hem is overkomen en we merkten gelijk dat hij gedemotiveerd was geraakt", zegt Pierkhan. 

De de RBN-manager zegt desgevraagd dat in het dertigjarig bestaan van het programma nog nooit een burger een klacht of aanmaning bij het bedrijf heeft ingediend dat die zich beledigd of aangesproken heeft gevoeld. Dat heeft de advocaat ook in de brief aan Miranda aangehaald. Evenmin heeft een minister of regering het bedrijf vanwege het programma ooit op het matje geroepen. Pierkhan voegt eraan toe dat burgers het recht hebben naar de rechter te stappen indien ze zich gekrenkt voelen door het programma, zo ook de regering. "Wij hebben in de afgelopen dertig jaar nog nooit één brief gehad." 

In de reactie van RBN wordt aangevoerd dat 'Zeven-Even' een satirisch programma is met een vleugje zwarte humor. De presentator behandelt met een vette knipoog actualiteiten en personen en instanties worden niet bij naam genoemd. "De vraag is dan hoe iemand dan beledigd kan worden?" Verder wordt aangevoerd dat Miranda geen enkel concreet geval heeft genoemd om de geconstateerde beledigingen of laster te staven. Door geen voorbeelden te noemen en direct tot staken van het programma te gelasten heeft RBN ook niet de ruimte gekregen om eventueel tot correctie over te gaan. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina