Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beurswaarde Apple nadert duizend miljard US dollar

Beurswaarde Apple nadert duizend miljard US dollar

04/11/2017 12:59

Beurswaarde Apple nadert duizend miljard

Foto: AP  

CUPERTINO - Apple is hard op weg het eerste bedrijf in de geschiedenis te worden dat beleggers 1.000 miljard US dollar waard vinden, een magische barrière. Vrijdag werd al de grens van 900 miljard overschreden. Apple heeft maar liefst 268,9 miljard US dollar in kas.

De introductie van de nieuwe iPhone X, waarvoor vrijdag mensen in de rij stonden, moet het beslissende zetje geven voor het bedrijf dat nu al het duurste in de wereldgeschiedenis is. Voor de nieuwe iPhone X is ondanks de hoge aankooprijs van 1.300 US dollar nu al een wachtlijst van een maand.  Dankzij de gestegen verkopen van de iPhone 8 en 8 Plus wist Apple in het afgelopen kwartaal al de omzetverwachtingen te overtreffen.

Maar Apple verkocht niet alleen meer iPhones - in totaal 46,7 miljoen stuks - maar ook meer iPads (10,3 miljoen), Mac-computers (5,4 miljoen) en AppleWatches. De omzet van de afdeling diensten, waaronder iTunes, Apple Store en Apple Pay vallen, kwam eenderde hoger uit. 'De omzet van de Apple Store is bijna twee keer hoger dan die van de Google Play Store', aldus Apples Luca Maestri.

Apple had het moeilijk in China, maar nu werd 12 procent meer omzet behaald dan vorig jaar. Alleen in Japan zakte de omzet. De nettowinst kwam uit op 10,7 miljard US dollar in het vierde kwartaal, tegen 9 miljard US dollar een jaar eerder. VK.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina