Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Coronianen maken zich klaar voor toerisme

Coronianen maken zich klaar voor toerisme

04/11/2017 21:21 - Van onze redactie

De nieuwe toergidsen ontvingen woensdag hun eerste toeristen.

De nieuwe toergidsen ontvingen woensdag hun eerste toeristen. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “We moeten het zelf doen, anders blijven we stilstaan en dat is geen optie”, vertelt Loes Trustfull, voorzitter van Stichting Ontwikkeling van Radio en Televisie in Suriname (Sorts). Zij heeft in samenwerking met de United Tour Guides Suriname, tien ondernemende Coronianen opgeleid tot professionele tourgidsen.

De training is betaald door het Wereld Natuur Fonds. "Voorafgaand zijn er sessies gehouden die openstonden voor eenieder uit het district. De mensen zijn zo enthousiast en staan klaar om Coronie tot een toeristische hotspot te maken", zegt Trustfull. Met de Coronianen is gesproken over wat zij willen doen en waar zij naartoe willen. Kort na deze sessies mochten tien deelnemers een intensieve cursus van drie dagen volgen. Ze ontvingen woensdag hun eerste toeristen.

Ondernemen zit de Coronianen al heel lang in het bloed, zegt Trustfull. Ze haalde bekende voorbeelden aan zoals de kokos- en bijenteelt die nog steeds in Coronie plaatsvinden. Maar al geruime tijd zijn deze sectoren aan het inkrimpen. Trustfull hoopt met de training een nieuwe 'ondernemersvlam' te hebben aangewakkerd bij de bewoners. "Meer dan 75 procent van de oudere districtsbewoners is in overheidsdienst. Het ondernemen is daardoor langzamerhand kapotgeslagen, maar nu merken zij een groeiend nieuw bewustzijn van eigen kunnen."

"Er zou met deze training niet alleen meer bedrijvigheid moeten komen in het district, maar ook meer bekendheid over zijn schoonheid", zegt Trustfull. Er zou genoeg te doen zijn voor de toeristen, die vooral uit zijn op dagtripjes. "Afhankelijk van wat ze willen zijn er genoeg activiteiten. De toeristen kunnen op een mangrove-educatietoer, vogels spotten en een bezoek brengen aan de fruit- en honingproducenten."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina