Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herinrichting en verfraaiing Lelydorp

Herinrichting en verfraaiing Lelydorp

04/11/2017 03:27 - Cheflin Paulus

Het Kofi Djompoplein in Lelydorp is onlangs voorzien van beschilderde plantenbakken.

Het Kofi Djompoplein in Lelydorp is onlangs voorzien van beschilderde plantenbakken. Foto: BIC Wanica Zuid-Oost  

PARAMARIBO - De trekpleister van Wanica, bekend als het Kofi Djompoplein te Lelydorp, ondergaat een facelift. Het plein wordt al enige tijd verfraaid door onder andere het technisch team van het commissariaat van Wanica. Districtscommissaris (dc) Audrey Hankers zegt dat dit gebeurt in overleg met ondernemers, buurtbewoners en andere belanghebbenden.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie geeft technische ondersteuning aan het project, zegt woordvoerder Raoel Swedo. Minister Jerry Miranda heeft met de dc gesproken over herinrichting en modernisering van de parkeerplaats van de PL-bussen, waardoor er ruimte voor meer bussen wordt geschapen.

Ondernemers uit de buurt worden betrokken bij de planuitvoering, ook omdat het commissariaat de decentralisatiegedachte wil stimuleren. "Wij werken met de middelen die wij hebben en de ondernemers helpen graag mee. De mensen zijn nu ze bij de plannen betrokken worden, beter gestemd."

Vorige maand is het Kofi Djompoplein verfraaid met geschilderde bloempotten in de kleuren van de Surinaamse vlag. Door plaatsing van duikers is de afwatering verbeterd en is er meer ruimte voor bezoekers. Een monument op het terrein is opnieuw geschilderd. Hankers waardeert alle initiatieven en ondersteuning. "De bedoeling is dat wij samenwerken en het gebied gezamenlijk mooier maken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina