Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Losse' krachten hebben nu tijdelijke aanstelling

‘Losse' krachten SoZaVo hebben nu tijdelijke aanstelling

04/11/2017 06:02 - Naomi Hoever

‘Losse krachten’ hebben nu tijdelijke aanstelling

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Hoewel er nog vele andere zaken spelen die de Bond van Ambtenaren bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting opgelost wil zien, is de vakorganisatie tevreden dat vijfentachtig ‘losse’ krachten nu een tijdelijke aanstelling hebben. Er zijn meer dan vijf rechtszaken aangespannen om hun rechtspositie geregeld te krijgen.

Het is een jarenlange strijd geweest die ook onder minister Alice Amafo is gevoerd. "Wij hadden gehoopt dat het eerder zou worden afgerond", zegt Mayra Finsy-Sedoc, voorzitter van het interim-bestuur van de bond. De vakorganisatie zal zich sterk maken dat ook de gratificatie waarop ambtenaren al jaren wachten wordt geregeld.

Verder maakt de voorzitter zich zorgen over ambtenaren op overvolle wijkkantoren. Ook de huldiging voor trouwe dienst zou nog op zich laten wachten. De bond zal via het overlegorgaan van het ministerie deze zaken bespreken.

Finsy-Sedoc zegt dat de tijdelijke aanstelling door tussenkomst van de Centrale van Landsdienaren Organisaties is geregeld. De groep was groter, maar enkele personen hebben via hun eigen politieke weg hun zaken kunnen regelen. De losse krachten hadden geen recht op secundaire voorzieningen.

"Met de nu verkregen tijdelijke aanstelling is de rechtspositie van de mensen geregeld." Na een jaar mogen ze de minister vragen om in vaste dienst te komen. In het verleden gebeurde dat automatisch.

De bond beriep zich tijdens zijn zoektocht op de Personeelswet, die stelt dat personen na drie jaar recht hebben op een vaste aanstelling. De groep heeft bijkans tussen de acht en zestien jaren gewacht.

Deze personen waren onder de regering Venetiaan-Sardjoe in dienst genomen. Het betreft personen uit onder andere Galibi, Albina en Brokopondo. Het gaat om enkele hoogopgeleiden en merendeels lager opgeleid personeel.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina