Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ongeregeldheden bij inspectie vissersboten

Ongeregeldheden bij inspectie vissersboten

04/11/2017 20:04

Een visserij-inspecteur voert controlewerkzaamheden uit op een boot.

Een visserij-inspecteur voert controlewerkzaamheden uit op een boot. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het onderdirectoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft zaterdag ongeregeldheden geconstateerd tijdens een inspectieronde op vissersboten bij verschillende aanmeersteigers in het district Commewijne. De politie zal deze misstanden verder afhandelen. Zware maatregelen en boetes zijn niet uitgesloten, schrijft het NII in een persbericht.

De inspectieronde is uitgevoerd naar aanleiding van de actie begin deze week door het Visserscollectief, waarbij er aandacht is gevraagd voor spoedacties in Commewijne. Het voornaamste probleem is illegale visserij, waarbij er bewust wordt gevist in andere (visserij)zones, dan op de vergunning is vermeld. Politieagenten en militairen hebben assistentie verleend tijdens de controle op de aanmeersteigers te Visserij Centrum Commewijne, Gabs, Zoelen en Lallsteiger.

Allereerst hebben de visserij-inspecteurs de geldige originele vergunning opgevraagd. Van elke boot wilden zij ook documenten zien die zijn verstrekt door de Maritieme Autoriteit Suriname: het registratiebewijs en certificaat van deugdelijkheid. Verder moesten alle bemanningslieden op de boot in het bezit zijn van een food handlers-keuring. Daarnaast is gecontroleerd of de vissers zich houden aan de vergunningsvoorwaarden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina