Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname en Marokko gaan samenwerken

Suriname en Marokko gaan samenwerken

04/11/2017 16:07

Het moment waarop minister Pollack-Beighle (l) en haar Marokkaanse collega Nasser Bourita de samenwerkingsovereenkomsten ondertekenen.

Het moment waarop minister Pollack-Beighle (l) en haar Marokkaanse collega Nasser Bourita de samenwerkingsovereenkomsten ondertekenen. Foto: NII  

PARAMARIBO - Suriname en Marokko gaan samenwerken op het gebied van economie, handel, landbouw en visserij, technische en wetenschappelijke opleidingen, diplomatie, toerisme en landbouw. Met de ondertekening van vijf overeenkomsten hebben minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en haar Marokkaanse collega Nasser Bourita een nieuw hoofdstuk geopend in de betrekkingen tussen beide landen, meldt het NII zaterdag in een persbericht.

In Rabat is gesproken over een samenwerkingsprogramma voor 2017-2021, dat een roadmap is voor een pragmatisch en concreet partnerschap. Minister Pollack-Beighle verwacht dat de overeenkomsten nieuwe mogelijkheden zullen bieden voor Zuid-Zuidsamenwerking.

Met Marokko zijn overeenkomsten getekend over instelling van een mechanisme voor politiek overleg, visumvrijstelling voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten en samenwerking tussen de academies voor diplomatieke studies in beide landen.

Pollack-Beighle heeft verder gesproken met Othman Benjelloune, naast voorzitter van de Marokkaanse Bankiersvereniging ook eigenaar van de Finance.com, een holding die investeert in onder meer het bankwezen, infrastructuur, landbouw, toerisme en het hotelwezen.

Het ligt in de bedoeling dat een Marokaanse delegatie onder leiding van Bourita in het eerste kwartaal van 2018 een bezoek zal brengen aan Suriname om zaken verder te concretiseren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina