Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVJ hekelt kwestie ‘Zeven-Even’

SVJ hekelt kwestie ‘Zeven-Even’

04/11/2017 18:46

SVJ hekelt kwestie ‘Zeven-Even’

 

PARAMARIBO - De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) is het niet eens met de wijze waarop het programma 'Zeven-Even' van Rapar Broadcasting Network (RBN) uit de ether is gehaald door de minister van Openbare Werken, Communicatie en Transport. Ze pleit in dit geval voor overleg. Dit meldt de organisatie zaterdag in een verklaring.

Het bestuur van de SVJ stelt, na intensieve discussie binnen de adviesgroep van seniorjournalisten, dat de minister niet de bevoegde instantie is om maatregelen te treffen tegen welk medium dan ook wanneer er sprake zou zijn van 'belediging'. Ze is van mening dat de rechterlijke macht hierover een oordeel zou moeten vellen.

"Waar de Grondwet enerzijds de garantie geeft op het recht van vrije meningsuiting, behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet (artikel 19), wordt anderzijds in artikel 10, de rechtszekerheid gegeven dat in gevallen waar die verantwoordelijkheid wordt overschreden, het aan de onafhankelijke rechtspraak is daarover een oordeel te vellen", aldus de verklaring.

De organisatie is verder van mening dat in het schrijven van de minister naar RBN, er niet is gedefinieerd wat de overtreding inhoudt. Ook is er geen ruimte gelaten aan het medium om zelf correcties te plegen. De SVJ doet een beroep op de regering c.q. de minister om zelfcorrigerend te handelen en in de toekomst te voorkomen dat zulke blunders worden begaan. De vereniging is bereid hiertoe ook een bijdrage te leveren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina