Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee Nederlanders vast voor liquidatie Marrakech

Marokko arresteert twee Nederlanders na liquidatie in café

04/11/2017 17:54

Café La Créme in Marrakech.

Café La Créme in Marrakech. Foto: AFP  

MARRAKECH - Twee Nederlanders zijn in Marokko gearresteerd voor een schietpartij in een café in de stad Marrakech. Daarbij vielen afgelopen donderdag een dode en twee gewonden. De twee arrestanten, 29 en 24 jaar oud, zijn van Dominicaanse en Surinaamse origine, melden verschillende media in Marokko.

Volgens de Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN zijn de twee bekenden van de politie. Ze worden in verband gebracht met onder meer internationale drugshandel, ontvoeringen en gewapende overvallen. Een van de verdachten werd herkend aan zijn rastakapsel.

Het zou donderdag gaan om een afrekening in het criminele milieu. De man die de schietpartij niet overleefde was echter niet het doelwit. Dit slachtoffer, een 29-jarige geneeskundestudent en zoon van een Marokkaanse rechter, kreeg een kogel in zijn hoofd. 

Het daadwerkelijke doelwit zou de eigenaar van Café La Créme zijn, de Nederlandse Marokkaan Mustapha El F. Na de schietpartij vluchtte hij met zjin broer naar Casablanca, waar ze vrijdag met nog vier anderen werden aangehouden. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina