Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte KFC-moord maandag opnieuw bij rc

Verdachte KFC-moord maandag opnieuw bij rc

04/11/2017 09:24 - Cheflin Paulus

Verdachte KFC-moord  maandag opnieuw bij rc

 

PARAMARIBO - Het onderzoek in de zaak van de 22-jarige Chawilla R. die in juli is aangehouden op verdenking van de lugubere moord op KFC-manager Marjorie Willems (55) is vergevorderd. Advocaat Maureen Nibte vertelt in gesprek met de krant dat haar cliënt volgens planning maandag voor de vierde keer zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris (rc).

De verwachting is dat, gelet op de ernst van de zaak, het voorarrest opnieuw zal worden verlengd. Bij de vorige verschijning voor de rc was al besloten dat ze aangehouden blijft. De advocaat zegt dat het onderzoek soepel verloopt, omdat de verdachte meewerkt.

Na maandag wordt er een datum voor voortgang van de zaak bepaald. Nibte zegt dat het Openbaar Ministerie heel veel tijd heeft besteed aan getuigenverhoor. Zij verwacht dat de officier van justitie die de zaak zal voorbrengen en de rechter die deze zal behandelen de situatie op de plek van de moord zullen bekijken.

Ook het bekijken van camerabeelden en het analyseren van vingerafdrukken zijn onderdeel van het onderzoek. Het psychologisch en psychiatrisch onderzoek dat de officier van justitie belangrijk vindt, is af. De verdediging heeft de resultaten nog niet mogen inkijken. "Het onderzoeksdossier in de zaak is heel erg dik. Er is heel veel informatie verzameld en alles is belangrijk voor ons. Het is een vrij pittige zaak."

Het Openbaar Ministerie besteedt intensief aandacht aan alle aspecten omdat de zaak gevoelig ligt en heel ernstig is. De familie van Chawilla R. is terneergeslagen en zegt dat de situatie moeilijk te verwerken is, zegt de advocaat. Ze heeft regelmatig contact met de verdachte en zegt dat zij het naar omstandigheden goed maakt. Ze heeft al kort na haar arrestatie door de politie bekend de dader te zijn.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina