Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brazilië onderschept ruim een ton cocaïne

Meer dan 1.000 kilo cocaïne onderschept in Brazilië

05/11/2017 05:37

Meer dan 1.000 kilo cocaïne onderschept in Brazilië

 

SANTOS - In de haven van Santos, in het zuidoosten van Brazilië, heeft de douane meer dan een ton cocaïne onderschept. De drugs werden ontdekt in een lading met bestemming Antwerpen.

De 1098 kilogram cocaïne zat in 32 sportzakken, die verstopt waren in drie grote plastic bakken gevuld met gist. De lading stond in een container die een van de komende dagen op een schip naar Antwerpen zou worden gezet. Het gaat om de grootste drugsvangst dit jaar in de grootste haven van Brazilië. De teller staat sinds begin dit jaar op meer dan tien ton onderschepte drugs.

De Braziliaanse politie hield begin september een grootschalige actie om een netwerk te ontmantelen dat drugs met schepen naar Europa verzond. Er werden arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen 127 mensen. Het nabijgelegen Sao Paulo zou gelden als opslagruimte voor drugs die in Zuid-Amerika worden geproduceerd, alvorens ze via de haven van Santos naar Europa worden versluisd. HLN.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina