Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sari besteedt 70.000 euro aan projecten Nickerie

Sari besteedt 70.000 euro aan projecten Nickerie

05/11/2017 03:33 - Beta Debidien

Sari besteedt 70.000 euro aan projecten Nickerie

 

NIEUW-NICKERIE - Stichting Sarnam Nari (Sari) ofwel Surinaamse Vrouwen heeft in 2017 ruim zeventigduizend euro besteed aan projecten in Nickerie. Alleen al aan twee grote klussen, namelijk de renovatie van de Sint Claraschool en het beschikbaar stellen van vijftien nieuwe computers aan de Sint Alfonsiusschool is ongeveer 32.000 euro uitgegeven.

Volgens Sari-voorzitter Krishna Bajnath zijn alle projecten gefinancierd in samenwerking met het Maagdenhuis Nederland. Deze variëren van renovatie tot aansluiting van woningen op het elektriciteitsnet van de Energiebedrijven Suriname. "We zijn er om de mens in nood te helpen", zei Bajnath woensdag bij de oplevering van enkele projecten in de westelijke polders. 

Sari heeft het huis van de alleenstaande mevrouw Ramjiawan, die nog een zoon in huis heeft, gerenoveerd. "Bij haar hebben wij het dak en het plafond vervangen. Sinds het Lisp-woningbouwprogramma van de overheid enkele jaren terug is gestopt, komen er veel aanvragen voor hulp binnen bij Sari. We krijgen wel donaties van onze Nederlandse partner, maar kunnen niet iedereen helpen."

Bajnath is blij dat het Lisp-III in de maak is. "We hopen dat het heel binnenkort start, omdat de vraag naar hulp enorm groot is in Nickerie." Bij de oplevering van het huis van de alleenstaande vrouw bedankte haar zoon Rawichand de organisaties Sari en het Maagdenhuis voor de renovatie. "We zouden het nooit zelf kunnen doen, omdat wij het geld daarvoor niet hebben."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina