Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Australiër loopt jackpot mis

Australiër loopt jackpot mis

06/11/2017 11:23

Australiër loopt jackpot mis

Foto: EPA  

Sydney - Een Australiër is miljoenen misgelopen doordat zijn collega's hem één keer vergaten te vragen voor een gezamenlijk lot. De collega’s van Brendan King wonnen vervolgens 40 miljoen Australische dollars.

King dacht daar ook aanspraak op te maken, maar de rechter is het daar niet mee eens.  De vader van vijf kinderen speelde al jaren op zijn werk met een groepje van veertien collega's mee met de Powerball-loterij. De initiatiefnemer van dat pooltje, Robert Adams, riep de andere deelnemers op eenmalig extra loten te kopen. Daarop viel op 29 april 2016 de jackpot van 40 miljoen.

King was Adams die dag in de kabelproductiefabriek waar ze werken niet tegengekomen, waardoor hij niet gevraagd was mee te doen en niks meebetaalde. De Australiër begon vorig jaar een rechtszaak tegen Adams om zijn deel (2,7 miljoen dollar) op te eisen, maar dat blijkt tevergeefs.

De rechter bepaalde vandaag dat King geen aanspraak maakt op het prijzengeld omdat het om twee aparte pooltjes ging. King krijgt geen cent en moet ook nog opdraaien voor de kosten van de rechtszaak, enkele tienduizenden dollars. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina