Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Italië onderzoekt dood tienermeisjes op zee

Italië onderzoekt dood tienermeisjes op zee

06/11/2017 20:13

Italië onderzoekt dood tienermeisjes op zee

De haven van Salerno. Foto: Zumapress  

ROME - Italiaanse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar de dood van 26 Nigeriaanse jonge vrouwen. De autoriteiten vermoeden volgens de BBC dat zij mogelijk seksueel zijn misbruikt en gedood terwijl ze probeerden de Middellandse Zee over te steken.

Reddingswerkers troffen eind vorige week 23 van de lichamen aan op een rubberboot met 64 andere mensen. De slachtoffers waren naar verluidt vooral tieners van 14 tot 18 jaar oud.

Onderzoekers verhoren vijf migranten in de havenstad Salerno. Daar legde een Spaans marineschip aan dat zowel de lichamen als 375 geredde migranten aan boord had. De stoffelijke resten zijn volgens Italiaanse media opgeslagen in een gekoelde ruimte aan boord van het schip.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina