Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mugabe ontslaat mogelijke opvolger

Mugabe ontslaat vicepresident en presidentskandidaat

06/11/2017 18:21

Mugabe ontslaat vicepresident en presidentskandidaat

Robert Mugabe en Emmerson Mnangagwa. Foto: znbc  

De Zimbabwaanse leider Robert Mugabe (93) heeft zijn vicepresident ontslagen. Emmerson Mnangagwa vertoonde "eigenschappen die getuigden van een gebrek aan loyaliteit", aldus minister van Informatie Simon Khaya Moyo.

Waarnemers zagen Mnangagwa als een mogelijke opvolger van de hoogbejaarde Mugabe. De in ongenade gevallen vicepresident was daarmee een potentiële rivaal van Grace Mugabe (52), de presidentsvrouw die ook in de race zou zijn om haar echtgenoot op te volgen. Grace Mugabe haalde eerder al uit naar Mnangagwa, die ze onder meer omschreef als een lafaard.

President Mugabe uitte zaterdag voor het eerst publiekelijk kritiek op de topfunctionaris, die zelf nog niet heeft gereageerd op zijn ontslag. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina