Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkeerslicht Keizerstraat nog steeds buiten werking

Verkeerslicht Keizerstraat nog steeds buiten werking

06/11/2017 03:34 - Van onze redactie

Verkeerslicht Keizerstraat nog steeds buitenwerking

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Hoewel er alles aan gedaan wordt om het verkeerslicht op de hoek van de Keizer- en Zwartenhovenbrugstraat te herstellen, kan niet gezegd worden hoe lang dat nog zal duren. Sinds de installatie ruim drie weken geleden is aangereden door een automobilist is het verkeerslicht buiten werking.

Dit leidt vrijwel de hele dag, zeker tot het late middaguur, tot onoverzichtelijke en soms verkeersgevaarlijke situaties. Extra alertheid is vooral tijdens de spits geboden. Henk Wip, hoofd van de afdeling verkeer bij Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt dat de computerbox van het verkeerslicht is kapotgereden. Volgens hem is het heel moeilijk om onderdelen te vinden. Hij benadrukt dat het ministerie enorm veel schade lijdt door soortgelijke aanrijdingen.

"Wij proberen met kunst- en vliegwerk de situatie te herstellen wanneer een verkeerslicht het niet meer doet. Als een component stuk gaat kan je dat nog vervangen. Maar als die hele computer kapot is gereden, kan je begrijpen dat het stukken moeilijker is om het in orde te maken, omdat wij een hele andere installatie in elkaar moeten zetten."

Wip wijst erop dat onderdelen van dit model verkeerslicht niet meer worden vervaardigd. In gesprek met de krant beweerden enkele burgers dat de apparatuur pas na de asfaltering van de Zwartenhovenbrugstraat zal worden hersteld. Deze geruchten worden echter met klem tegengesproken door Wip. "Wij hebben een verantwoordelijkheid om alle verkeerslichtinstallaties op elk moment in werking te hebben."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina