Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Achttien jaar cel voor doodsteken vriend

Achttien jaar cel voor doodsteken vriend

07/11/2017 19:33 - Cheflin Paulus

Achttien jaar cel voor doodsteken vriend

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft de verdachte Batista F. veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Hij is veroordeeld voor het doodsteken van zijn vriend Fabio Da Silva in december 2016 te Tomatoe in het district Sipaliwini.

De twee mannen zijn volgens de werkgever van het slachtoffer op de vuist gegaan na een woordenwisseling. Daarbij verwondde F. de ander zo ernstig dat hij niet aanspreekbaar was. Een andere getuige verklaarde dat de verdachte geen reden had om zijn tegenstander neer te steken.

De getuige verklaarde dat hij de twee vechtende mannen uit elkaar had gehaald en was weggegaan. Toen hij later terugkeerde, trof hij het slachtoffer aan. De dader maakte zich uit de voeten en de politie wist hem uiteindelijk op te sporen en aan te houden.

Tijdens het onderzoek heeft F. meerdere keren verklaard zich niet goed te kunnen herinneren wat zich op de dag van de steekpartij heeft voorgedaan, omdat hij onder invloed van alcohol was. Hij heeft wel bekend iemand gestoken te hebben, maar weet niet wie.

Hij zei overigens maar één keer te hebben gestoken, terwijl het onderzoek heeft utgewezen dat het slachtoffer meerdere steekverwondingen in de borststreek en romp had. Da Silva is enkele dagen na de steekpartij in het ziekenhuis aan de verwondingen overleden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina