Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Belfort tegen president: 'Gaat u heen in vrede'

Belfort tegen president: 'Gaat u heen in vrede'

07/11/2017 17:07 - Naomi Hoever

Belfort tegen president: 'Gaat u heen in vrede'

President Desi Bouterse loopt weg tijdens de toespraak van assembleelid Edward Belfort. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Terwijl het DNA-lid Edward Belfort (Abop) dinsdagmiddag zijn betoog hield en daarbij de regering flink op de vingers tikte, verliet president Desi Bouterse de vergaderzaal. Hij bleef even stilstaan en tikte met zijn rechterwijsvinger aan zijn hoofd kijkend naar Belfort, doelende dat het DNA-lid niet goed wijs is. "Gaat u heen in vrede", beet Belfort Bouterse toe toen die wegliep.

Iets eerder had hij ook gesneerd naar de president over de strafeis van twintig jaar in het 8 decemberstrafproces. "De tijd dat u uw ambt tijdelijk liet waarnemen door 'rechtsbuiten' van u kon u zich verdedigen in de rechtszaal", sprak de parlementariër, doelend op vicepresident Ashwin Adhin.

Belfort hekelt het dat de president steeds weer het Openbaar Ministerie bedreigt. Dat deed Bouterse bij een structurenvergadering enkele maanden terug in Ocer en tijdens een massameeting van de NDP in Onverwacht. Het DNA-lid maakte gehakt van het regeringsbeleid. Volgens hem verdienden politieambtenaren en anderen in 2007 omgerekend zevenhonderd US dollar per maand. Nu ligt hun maandsalaris op iets meer dan tweehonderd US dollar.

Met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname is het volgens de parlementariër zo slecht gesteld, dat de manschappen geen veiligheidsschoenen dragen, maar gympen. Belfort haalde ook aan dat personen in het achterland voor een liter unleaded tussen SRD 10 en 13 moeten neertellen. Hij vindt dat het staatshoofd het volk steeds weer verhaaltjes voorhoudt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina